Комитетът за защита на журналистите (КЗЖ) съобщи, че от началото

...
Комитетът за защита на журналистите (КЗЖ) съобщи, че от началото
Коментари Харесай

Броят на загиналите в Газа журналисти достигна 57

Комитетът за отбрана на публицистите (КЗЖ) заяви, че от началото на войната сред Израел и Хамас са били убити 57 публицисти.

Първият месец от войната сред Израел и Газа е най-смъртоносният месец за публицисти, откогато КЗЖ стартира да документира смъртните случаи при публицисти през 1992 година, се споделя в изказване на основаната в Ню Йорк организация с нестопанска цел, заяви „ Гардиън “.

Комитетът съобщи, че проверява и голям брой непотвърдени известия за други публицисти, " убити, изчезнали, арестувани, засегнати или заплашвани, както и за нанесени вреди на медийни офиси и домове на публицисти ".

Шериф Мансур, координатор на програмата на организацията за Близкия изток и Северна Африка, съобщи:

„ CPJ акцентира, че публицистите са цивилни лица, които правят значима работа по време на рецесия и не би трябвало да бъдат обект на набези от страна на воюващите страни. Журналистите в целия район вършат огромни жертви, с цел да отразяват този трогателен спор.

Особено тези в Газа заплатиха и не престават да заплащат невиждана цена и са изправени пред експоненциални закани. Много от тях изгубиха сътрудници, фамилии и медийни уреди и избягаха в търсене на сигурност, когато няма несъмнено леговище или излаз “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР