Комитетът за борба за гръцкия характер на Македония призовава гърците

...
Комитетът за борба за гръцкия характер на Македония призовава гърците
Коментари Харесай

В Атина стягат нов митинг против Преспанското споразумение

Комитетът за битка за гръцкия темперамент на Македония приканва гърците да се включат в четвъртък в нов всеобщ протест против Преспанското съглашение за смяна на името на някогашната югославска република на Република Северна Македония, оповестява организация ТАСС, като цитира в. "Елефтерос типос ".

В изказване на Комитета се показва, че в четвъртък, 24 януари, гръцкият парламент ще разиска и вземе решение дали да ратифицира Преспанското съглашение. Организацията показва, че "това ще стане срещу волята на по-голямата част от гръцкия народ ". "От конституционна позиция всяко сходно решение на Народното събрание е недействително, доколкото е невероятно, с каквото и да е болшинство, да се предава названието, националността, езика и културата на друга нация ", показва Комитетът за битка за гръцкия темперамент на Македония.

Тази и още няколко организации приканват гръцкия народ да постави оптимални старания, с цел да попречи на ратификацията на "позорното съглашение, което ще докара до осъществяването на две закононарушения - унижение на демокрацията на мястото, където се е родила, и предаване на национални полезности на чужденци ". Комитетът и съюзът на преселниците от гръцка Македония приканват всички гърци да не вървят на работа през днешния ден и на 24 януари, а също и през идващите дни, в случай че вотът бъде отсрочен. "Магазините, предприятията и учебните заведения би трябвало да бъдат затворени, държавните чиновници не би трябвало да вървят на работа ", показват уредниците на акцията. Според тях тази готовност може да вразуми в последния миг тези, които се готвят да подпишат "позорното предаване на неподлежащите на предаване национални полезности на Гърция ".

"В деня на гласуването в 19,00 ч. на площад "Синтагма " ще се състои всеобщ протестен протест. Призоваваме гръцкия народ да пристигна и да изрази своето противоречие с закононарушението, което се готви да извърши Народното събрание ", се споделя още в изказването на уредниците на митинга.

В гръцкия парламент през днешния ден стартират пленарните диспути по Преспанското съглашение, което се чака да бъде гласувано дефинитивно в четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР