Комитетът по образование в гласува за преименуване на 44 градски

...
Комитетът по образование в гласува за преименуване на 44 градски
Коментари Харесай

В Сан Франциско премахват имената на Вашингтон и Линкълн от имената на училищата

Комитетът по обучение в гласоподава за преименуване на 44 градски учебни заведения, носещи името на Джордж Вашингтон, Ейбрахъм Линкълн, Даян Файнщайн и други политици, конквистадори и исторически персони, оповестява The Guardian. След месеци на полемика, която притегли вниманието на необятната общност, комисията с болшинство гласове откри тези хора за недостойни да бъдат посочени в имената на просветителните институции заради връзките им с робството, расизма, тиранията, геноцида и сходни форми на дискриминация, съобщи организация Фокус.
Според изданието просветителният комитет неведнъж е изтъквал нуждата от смяна на имената на учебните заведения в светлината на националната битка против монументи на конфедератите и други знаци на расисткото минало. Резолюцията акцентира, че историческите фигури, на които са кръстени учебните заведения, „ доста понижиха опциите за някои от нас в правото на живот, независимост и търсене на благополучие “. Според един от членовете на комисията, Марк Санчес, това е „ не просто алегорично “ изказване, а морално обръщение към „ нашите фамилии, възпитаници и нашата общественост “.
 US посланик: Борбата с корупцията в България е отслабена поради правосъдната система US посланик: Борбата с корупцията в България е отслабена поради правосъдната система
Юридическият консултант на посолството на Съединени американски щати в България Джесика Ким счита, че битката с корупцията по високите етажи на властта у нас е...
Родителите на учениците означават, споделя изданието, че в продължение на доста години те приканват за смяна в името на просветителните институции. Например гимназията Джеймс Денман е кръстена на първия си шеф, който отхвърля на китайските възпитаници държавно обучение. Стремежът на натуралиста Джон Мюър да избави дивата природа за бялото население докара до подем на хрумвания за върховенството на бялата раса с екологично користолюбие. Що се отнася до Томас Джеферсън, Джордж Вашингтон и Джеймс Мадисън, създателите на Съединените щати са били притежатели на плебеи.
В същото време решението на комитета беше подложено на критика за припряност и незадоволителна аргументация за преименуването, зародило повече на вълна от общ възторг, в сравнение с обстоятелства. По-специално в публикацията на The Guardian се споделя, че организацията не е изяснила на кой Рузвелт е кръстена една от гимназиите - Теодор или Франклин Делано. Второкурсник на гимназията Лоуел поддържа самодейността, само че споделя, че някои учебни заведения въобще не би трябвало да бъдат преименувани. Според ученика в консултативната комисия няма историк, заради което резолюцията съдържа доста пропуски в историческата част. „ Те цитират Wikipedia като източник. Като възпитаник в учебно заведение „ Лоуъл “ не ми е разрешено да употребявам Уикипедия като източник “, възмутено споделя гимназистът. Недоволен е и от това, че комитетът ще похарчи милиони долари за „ преименуване на учебно заведение, което можеше и да не бъде преименувано “.
Други критици настояват, че е належащо да се оцени историческата персона като цяло, отбелязва публикацията. Линкълн е наказан за отношението си към индианците, само че той е „ обичаният президент на Обама “, споделя Лоу Яп, младши, заместник-председател на Асоциацията на възпитаниците на гимназията „ Джордж Вашингтон “, като контрааргумент. Той напомня, че аболиционистът Фредерик Дъглас е похвалил 16-ия американски президент и няколко историци отхвърлиха констатациите на комисията по обучение по отношение на Линкълн.
Кметът на Сан Франциско Лондон Брийд сподели, че схваща смисъла на името на учебното заведение и какъв брой е значимо да се чувстваш горделив от него. Според нея обаче преименуването на просветителни институции не би трябвало да бъде приоритет, до момента в който децата към момента не са възобновили постоянното образование заради пандемията. „ Нашите възпитаници страдат и би трябвало да поговорим за това по какъв начин да ги върнем в клас, да им осигурим психическата помощ и запаси, от които се нуждаят в този сложен миг “, цитира я The Guardian. „ Нашите фамилии са недоволни от неналичието на проект и са изключително недоволни от обстоятелството, че разискването на тези проекти даже не беше включено в дневния ред на съвещанието на комисията по обучение нощес “.
 Съединени американски щати може да вкарат проби за ковид за вътрешни пътувания Съединени американски щати може да вкарат проби за ковид за вътрешни пътувания
Американските управляващи не изключват опцията за въвеждане на наложителни проби за ковид при междущатски пътувания в Съединени американски щати. Тов...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР