КОМИТАНСИЛЬО, Гватемала (АП) — Всяка вечер в продължение на почти

...
КОМИТАНСИЛЬО, Гватемала (АП) — Всяка вечер в продължение на почти
Коментари Харесай

Отчаяни млади гватемалци се опитват да стигнат до САЩ дори след ужасяващите смъртни случаи на мигриращи роднини

КОМИТАНСИЛЬО, Гватемала (АП) — Всяка вечер в продължение на съвсем две години Гленди Арасели Рамирес се моли до олтара в калната тухла на родителите си спалня, където под огромно разпятие е изобразена нейната сестра Бланка. 23-годишният мъж почина дружно с 50 други мигранти в ремарке на влекач на контрабандист в Тексас.

„ Моля Бог за здравето на фамилията ми и да мога да стигна до Съединените щати един ден. Майка ми моли Бог да не й се постанова да вижда различен случай, ” сподели Гленди, 17, която към този момент е стегнала дребна раница за личното си пътешестване от вкъщи на фамилията на 8900 фута (2700 метра) нагоре в планините на Гватемала.

Нейният „ койот “ го отсрочи с няколко дни заради експлоадиране на принуждение измежду мексиканските наркокартели, които управляват маршрутите на мигрантите към Съединените щати, само че тя не се разочарова.

Десетки хиляди младежи от този район избират да поемат смъртоносни опасности — даже неведнъж — в сравнение с да останат там, където не виждат бъдеще. Фата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР