Комисията за защита от дискриминацията отново ще преценява дали изказването

...
Комисията за защита от дискриминацията отново ще преценява дали изказването
Коментари Харесай

Втори опит: Ще се преценява дали кресливи жени и уж болни деца на Симеонов е дискриминация

Комисията за отбрана от дискриминирането още веднъж ще преценя дали изявлението на някогашния вицепремиер Валери Симеонов за " кресливи дами " и " сякаш заболели деца " са дискриминация. Първото решение бе, че не е направил нарушаване. Сега Върховният административен съд (ВАС) връща преписката за ново изговаряне.

Комисията реши, че Симеонов е изразил мнение и не е насочил изявлението си към съответните жалбоподатели. Делото бе заведено по тъжба на Петър Мавродиев, който страда от церебрална парализа и родителите му Емил и Кремена. Те бяха представлявани от юристи от Българския хелзинкски комитет.

Според решението на Върховен административен съд въобще не може да се разбере за какво комисията е стигнала до извода, че изявлението на Симеонов не е дискриминация. Освен това не са изяснени до дъно обстоятелствата по разногласието. Затова преписката се връща за ново изговаряне.

Изказването си Симеонов направи през 2018 година По това време пред министерския съвет имаше постоянни митинги на майка на деца с увреждания. По това време се променяше едноименният закон.

" Тоя закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тея сякаш заболели деца без грам майчинско възприятие, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния метод като инструмент за реализиране на техните чисто материални цели. Затова споделям, че законопроектът е заченат в грях ", бяха точните му думи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР