Комисията за защита от дискриминация започва национална кампания Достъпна България“,

...
Комисията за защита от дискриминация започва национална кампания Достъпна България“,
Коментари Харесай

Комисията за защита от дискриминация започва национална кампания „Достъпна България“


Комисията за отбрана от дискриминация стартира национална акция „ Достъпна България “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ана Джумалиева, ръководител на Комисията за отбрана от дискриминация изясни, че акцията е безсрочна.

„ Недостъпната архитектурна среда е форма на дискриминация. Чрез акцията, с изключение на, че желаеме да покажем недостъпни или отчасти налични здания, желаеме да покажем и положителния образец “, изясни Джумалиева. Тя е уверена, че с старания и упоритости, когато хората са стимулирани, могат да създадат всичко допустимо, с цел да обезпечат налична архитектурна среда.

„ Идеята на безсрочната ни акция е да създадем проучване в цялата страна, да проверим всички здания на държавни институции, лечебни заведения, учебни заведения, банки, места за занимания като кина и театри “, изясни още ръководителят на Комисията за отбрана от дискриминация.

НДК беше първата постройка, която получи документ за построена налична архитектурна среда на Комисията за отбрана от дискриминация.

Цялата ни задача е да осигурим общи планове за налична среда на НДК. Това, за което ние носим отговорност е да се включим в акцията, която комисията организира „ Достъпна България “, съобщи Борислав Велков, ръководител на Съвета на шефовете на НДК.

„ Целта на акцията е всички обществени здания да бъдат налични за хората с увреждания. Тази акция съответствува напълно с управническата ни задача в тази посока. Постоянно би трябвало да се мисли и работи по това по какъв начин наличната среда да бъде възстановяване “, сподели още Борислав Велков.

Между НДК Комисията за отбрана от дискриминация беше подписан и меморандум за съдействие. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР