Комисията за защита на потребителите (КЗП) временно спря работата на

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) временно спря работата на
Коментари Харесай

КЗП затвори увеселителния център в столичен мол, в който дете падна от стена за катерене

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) краткотрайно спря работата на увеселителния център в столичен търговски център, в който дете падна от шестметрова стена за катерене.

Инцидентът се случи в края на октомври, когато майка на дете алармира за случая в профила си във Фейсбук. Тя била в мола с щерка си и нейни приятелки по случай рождения ден на момичето. Малко откакто оставила децата в центъра, при нея пристигнал чиновник, който споделил, че едно от децата е паднало от високо и по всяка възможност е с фрактури.

Момичето беше отведено в " Пирогов " със счупвания на две места по ръката.

Тогава майката сподели, че на децата е бил изработен видеоинструктаж по какъв начин да си закопчаят защитните колани, само че никой не е минал да ревизира дали са ги закопчали вярно преди да стартират да се катерят.

Сега комисията за отбрана на потребителите реши да разпореди на фирмата-собственик на обекта да упълномощи чиновник със специфични знания, който да инструктира децата и да ги обезопасява с нужните колани преди потреблението на стената за катерене.

В период до 24 часа от доказване сигурността на услугата, контролният орган ще се произнесе по наложената мярка за краткотрайно прекъсване даването на услугата на пазара.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР