Комисията за защита на конкуренцията с внезапни проверки в офисите

...
Комисията за защита на конкуренцията с внезапни проверки в офисите
Коментари Харесай

Заради високите цени: КЗК на проверки при производители на храни


Комисията за защита на конкуренцията с неочаквани инспекции в офисите на търговски вериги и производители на храни. В същото време по пазарите цените на питателните артикули не престават да скачат.

Проверки има в офиси на сдружения, свързани с производството на съществени хранителни артикули. Все още няма информация какви са резултатите от тях и има ли нарушавания.

В офиса на Асоциацията на млекопреработвателите още сутринта влязоха както специалисти от Комисия за защита на конкуренцията, по този начин и служители на реда.

В 10:30 часа сутринта със правосъдна заповед Комисията за защита на конкуренцията и полицията влизат в офиса на Асоциацията на млекопреработвателите. Изземват се документи.

“Без някакво пояснение започнаха претърсвания. Какъв картел, като ние тръбим, че цените са ненормално високи, има ненормално високи надценки и ние молим за събаряне на цените ”, сподели ръководителят на Националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов.

Преди месец от bTV ви показахме по какъв начин кашкавалът, създаден в предприятието на Михайлов от 16 лв. стига до 32 лв. в магазина.

Къде тъкмо има инспекции от комисията не прецизират.

След обстоен разбор на всички документи ще стане ясно има ли и какви са нарушаванията.

По репортажа работиха Габриела Керемедчийска и Мария Георгиева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР