Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката за Нова

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката за Нова
Коментари Харесай

КЗК пусна сделките за Нова телевизия и вестниците на Пеевски

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи договорката за Нова телевизия и още девет тв канала, четири радиостанции и онлайн издания, както и тази за вестниците на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Така " Юнайтед Груп ", която към този момент има " Българската телекомуникационна компания " и комерсиалната ѝ марка " Виваком ", ще купи от " Адванс Медия Груп " на братята Кирил и Георги Домусчиеви медийната група, а от " Интръст " на Пеевски – издателят на вестниците " Монитор ", " Телеграф ", " Политика " и шуменския " Борба ".

С това към този момент може да се завършват и двете покупко-продажби, за които в края на предходната година.

Цените и на двете публично не са оповестени. За " Нова Броудкастинг Груп " се твърди, че надвишава 300 млн. евро. Новият притежател даде обещание да разгласи цената на новата си облага след решението на Комисия за защита на конкуренцията, което към този момент е реалност. " Адванс Медия " купи " Нова Броудкастинг Груп " за 185 млн. евро от шведската " Модърн Тайм Груп " откакто първо Комисия за защита на конкуренцията забрани на чешката ППФ безусловно същата договорка с претекст господстващо състояние, което може да бъде засилено. Стойността на вестниците на Пеевски, която ще заплати новият притежател, не е коментирана и импровизирано.

Така действително БТК се трансформира в сериозен медиен състезател.

От решенията на Комисия за защита на конкуренцията излиза наяве, че е комисията е разгледала двете покупко-продажби сложно и е решила резултата им една върху друга и всичко е наред.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР