Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Софарма Трейдинг

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Софарма Трейдинг
Коментари Харесай

КЗК разреши на Софарма да придобие 9 аптеки в София, Перник, Радомир и Дупница

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на " Софарма Трейдинг " да разшири наличието си в София, Перник, Радомир и Дупница.

Преди ден регулаторът съобщи, че няма законова причина, която да попречи на фармацевтичната компания да придобие сдружения за търговия на едро и дребно с лекарствени артикули.

По-конкретно става въпрос за: " Аптека - Любка Георгиева " ЕООД и " Роял Фармаси " ЕООД, " Фарма-24 " ЕООД и " Пинбау " ЕООД. Решението идва откакто през август тази година компанията разгласи, че е постигнала съглашение и единодушие за придобиване на девет обекта от веригата Роял Фармаси в София, Перник, Дупница и Радомир, с желание те да бъдат присъединени към SOpharmacy.

Роял Фармаси има интервенции на аптечния пазар в България повече от 10 години, като все още сплотява 11 обекта в градовете София, Перник, Дупница и Радомир.

" Придобиването на 9 аптеки Роял Фармаси и последващото им присъединение към SOpharmacy е част от нашата тактика за разширение на национално равнище на наличието ни в ритейл сегмента на аптечния пазар. Това обединяване ще ни разреши да засилим пазарните си позиции в Перник, Дупница и Радомир, да бъдем още по-близо до пациентите там и да им предложим преимуществата на нашата концепцията, с които утвърдихме SOpharmacy като обичана аптека на българските консуматори ", коментира Венцислав Маринов, Изпълнителен шеф и Член на Съвета на шефовете на Софарма Трейдинг АД.

Сделката по придобиването следва да бъде завършена.

Повече от 15 години Софарма Трейдинг заема лидерски позиции на фармацевтичния пазар в България. От 2015 година компанията развива и лична ритейл идея SOpharmacy. Към момента под марката SOpharmacy оперират над 200 аптеки допълнително от 40 града в страната, онлайн аптеката sopharmacy.bg, a от началото на 2023 година клиентите могат да се възползват от мобилното приложение SOpharmacy APP.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР