Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Лайънс Хед

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Лайънс Хед
Коментари Харесай

КЗК разреши на фирма на Христо Илиев да купи „Мегапарк“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на „ Лайънс Хед Инвестмънт “ АД да закупи една от най-големите бизнес здания в София и страната – намиращият се на бул. „ Цариградско шосе “ „ Мегапарк “. Решението на антимонополния орган е взето на 5 юли.

Това е една от първите придобивки в страната на „ Лайънс Хед “, която е съдружничество сред AG Capital на Христо Илиев и южноафриканския фонд Old Mutual Group. Още при обявянето на първата облага - „ Полиграфия Офис център “, Илиев заяви, че той и съдружниците му търсят подобаващи първокласни парцели, в които да влагат.

Мотивите за закупуване на „ Мегапарк “, посочени пред Комисия за защита на конкуренцията, са, че пазарът на офис площи се възражда и сдружението желае да се възползва от удобните условия.

Самата „ Лайънс хед “ има още три такива офис здания в Букурещ и по всяка възможност ще продължи да купува бизнес здания и даже молове и логистични парцели в България.

Стойностт на договорката за придобиване на „ Мегапарк “ не се афишира. Сградата има 75 хиляди квадратни метра офиси и се продава от австрийския фонд Universale International Realitaten, който е дъщерна компания на Unicredit Bank Austria, и австрийската CA Immo. Когато строителството й стартира преди към 11 години тя бе оценена на 96 млн. евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР