Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви твърдения за наличие

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви твърдения за наличие
Коментари Харесай

КЗК откри фирмен картел за облеклата и обувките в МВР и армията

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви изказвания за съществуване на картел сред " Кавалер Юнион 2001 " ЕООД, " Техномат-Меркурий " ЕООД и Трудово-производителна кооперация на инвалиди " Здравоход " за манипулиране на голям брой публични поръчки, оповестява Българска телеграфна агенция. Става въпрос за облекла както за армията, по този начин и за Министерство на вътрешните работи.

Производството пред Комисия за защита на конкуренцията е формирано по самосезиране на комисията в резултат на сигнал от Министерството на защитата, съдържащ подозрения за антиконкурентно държание от страна на " Кавалер Юнион 2001 " ЕООД и " Техномат-Меркурий " ЕООД. В хода на предварителното изследване са открити условия, които пораждат подозрения за възможни неразрешени съглашения или съгласувани практики при присъединяване на посочените в сигнала лица, както и други икономически субекти, в публични поръчки с предмет " доставка на обувки " и " доставка на работно облекло ", показва Комисия за защита на конкуренцията.  

След формиране на производството по кореспонденция, в Комисия за защита на конкуренцията е постъпил сигнал и от Министерството на вътрешните работи, съдържащ изказвания за осъществено нарушаване на член 15 от Закон за защита на конкуренцията (съгласувани практики) от страна на същите предприятия в процедури за възлагане на публични поръчки за доставка на униформено облекло и обувки, провеждани от Министерство на вътрешните работи, оповестява Комисия за защита на конкуренцията.

Комисията е разгледала присъединяване на трите компании в общо 10 процедури за възлагане на публични поръчки от типа " открита процедура ", 6 процедури за подписване на рамково съглашение и 28 процедури за вътрешен конкурентен избор по рамково съглашение, всички с предмет " доставка на обувки ".

Въз основа на всички събрани обстоятелства и условия, Комисията смята, че " Кавалер Юнион 2001 " ЕООД, " Техномат-Меркурий " ЕООД и Трудово-производителна кооперация на инвалиди " Здравоход " вземат участие в неразрешено съглашение или съгласувана процедура –  картел, имащ за цел попречване, ограничение или нарушение на конкуренцията на пазара на произвеждане и продажба на професионални работни обувки на територията на страната посредством манипулиране на процедури за възлагане на публични поръчки, провеждани от разнообразни възложители, чрез установяване на цени и разпределение на пазари.

В период от 30 дни получателите на определението имат право да показват писмени възражения по предявените изказвания. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР