Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) определя като незаконосъобразно решението

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) определя като незаконосъобразно решението
Коментари Харесай

Булгартрансгаз ще трябва да сключи договор с отстранен кандидат за Турски поток

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) дефинира като незаконосъобразно решението на " Булгартрансгаз " да подпише контракт за доставка по българското трасе на " Турски поток " с втората в класацията компания, като се откаже да направи това с първата. Решението на комисията от 27 юни е след тъжба от страна на ДЗЗД " Консорциум Аркад " - класираното преди всичко съдружие, в центъра на което стои компанията от Саудитска Арабия " Аркад ".

Комисията връща преписката на държавната компания да направи възлагане на поръчката по законов ред и се разпорежда да заплати на " Аркад " 4500 лева, които компанията внесла като държавна такса, с цел да апелира решението. Оставено е без почитание и настояването на държавната компания за авансово осъществяване на поръчката.

На уеб страницата си " Булгартрансгаз " афишира, че пред сдружението има два разновидността: да подписа контракт с " Аркад " или да апелира решението на комисията. Посочва, че ще го проучва и тогава ще вземе решение.

В края на май " Булгартрансгаз " разгласи, че строителят на българската част по трасето на газопровода " Турски поток " няма да е определеният преди този момент консорциум към компанията от Саудитска Арабия " Аркад ", а вместо това за реализатор на плана за 3 милиарда лева е определено обвързваното с " Газпром " обединяване " Газово развиване и уголемение в България ". Тогава " Капитал " написа, че още през февруари съветски медии са планували подобен край на състезанието, а тогава към момента не бяха известни имената на претендентите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР