Комисията за защита на конкуренцията глоби с над 195 млн.

...
Комисията за защита на конкуренцията глоби с над 195 млн.
Коментари Харесай

КЗК глоби „Лукойл България” със 195 млн. лева

Комисията за защита на конкуренцията санкции с над 195 млн. лв. „ Лукойл-България “ ЕООД и „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД.

Санкцията е наложена поради открито господстващо състояние на пазара на предпазване на автомобилни горива посредством непредоставяне на достъп на вносители и производители в лични данъчни хранилища, ограничение на вноса по море посредством блокиране на данъчните хранилища, свързани с ПТ „ Росенец ” и ПТ „ Петрол – Варна ”, както и непредоставяне на достъп до нефтопродуктопроводите на групата за превозване на горива на други производители и вносители,

Според Комисия за защита на конкуренцията това може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне ползите на потребителите като ограничи вноса на автомобилни горива в страната.

Припомняме, че това е втора санкция за " Лукойл ".

През февруари Комисия за защита на конкуренцията наложи глоба от съвсем 68 млн. лева. След обстойна инспекция тогава, от институцията открили, че компанията ползва ценови напън по отношение на съперниците си по повод търговията на едро с моторни горива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР