Комисията за защита на конкуренцията глоби Мобилтел“ заради злоупотреби на

...
Комисията за защита на конкуренцията глоби Мобилтел“ заради злоупотреби на
Коментари Харесай

Мтел глобена заради злоупотреби на Близу

Комисията за защита на конкуренцията санкции " Мобилтел “ поради злоупотреби на дъщерното му сдружение " Близу " с доверието на клиентите. Санкцията от 87 277 лева съставлява 0.1 % от чистите доходи от продажби на сдружението за 2016 година и е наложена за нарушение на положителните търговски практики и увреждане на ползите на потребителите и на съперниците, показаха от Комисия за защита на конкуренцията.

Става въпрос за дейностите на " Близу " от края на 2012 година, когато закупения по-късно от Мтел кабелен оператор предлага на клиентите си пакетна услуга (телевизия и интернет) дружно с бонус пакет “HD Супер Спорт “.

Услугата била рекламирана с бонус-пакет спортни стратегии " HD Super Sport “ (5 спортни и 2 други програми) с промоционални цени за периода на контракта (12/18-месечен). Комисията обаче открила в анализите си, че по-малко от 6 месеца след предложение на промоционалната услуга множеството спортни канали в
бонус пакета “HD Супер Спорт “ са спрени, а потребителите не са осведомени за това.

В същото време през май 2013 година " Близу " стартира да предлага нов пакет " HD Селект “ със същите спортни стратегии, само че против в допълнение възнаграждение. По този метод клиентите на " Близу ", които са привлечени от предлагането да употребяват пакета “HD Супер Спорт “ гратис, би трябвало да заплатят в допълнение, с цел да продължат да гледат същите спортни канали в пакета " HD Селект “.

Според антимонополната комисия това опонира на добросъвестната комерсиална процедура и привличането на клиенти по този метод поврежда ползите на съперниците на " Близу " и самите консуматори, поради което и е наложена санкцията на настоящия притежател на оператора - Мтел.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР