Комисията за защита на конкуренцията е за държавна намеса в

...
Комисията за защита на конкуренцията е за държавна намеса в
Коментари Харесай

КЗК спряла кошницата с ниски цени заради опасния за паника и недостиг на пазара

Комисията за защита на конкуренцията е за държавна интервенция в цените на храните поради опасения от изгубване на артикули . Това изясни пред bTV шефът на дирекция " Право и политика на конкуренцията " в комисията Надя Минчева.

Тя даде образец с, когато хора се презапасяваха поради бързото повишаване на продукта.

По нейни думи спадът на цените се отразява на наличността на продуктите. Търговците нямало да имат икономическа полза да поддържат на толкоз ниски цени дадена стока и по тази причина можело да заредят дребни количества от нея. Това пък можело да докара до суматоха за дефицит на продукта и хората да стартират да се презапасяват.

Минчева счита, че това може да се отрази и на бизнес връзките сред търговците и доставчиците . Според нея е допустимо огромните търговци да окажат напън на доставчиците да понижат цените или просто ще ги сменят с други.
 Политическа партия упреква Комисия за защита на конкуренцията, че пази високите цени
Политическа партия упреква Комисия за защита на конкуренцията, че пази високите цени

След като Комисията споделила " не " на дребната кошница с ниски цени

Тя открои и различен проблем, който може да се появи поради да накара веригите непринудено да оферират всяка седмица набор от артикули на допустимо най-ниската за тях цена. По нейни думи с ограничение на надценката може да се търси баланс от веригите и те да усилят цените на други артикули.

Минчева уточни и че от Комисия за защита на конкуренцията ще предизвикват среща с представители на министерството , с цел да намерят общ метод по какъв начин акцията за по-ниски цени на храните ще доближи и до дребните обитаеми места, в които няма магазини на огромните вериги.

Комисията проверява картел при продажбата на яйца, където се регистрира повишаване. Проверява се и картелно съглашение и при цените на сиренето и кашкавала.
 Комисия за защита на конкуренцията споделило
Комисия за защита на конкуренцията споделило " не " на дребната кошница с ниски цени

Министерство на стопанската система не се отхвърля да търси способи за понижаване на цените
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР