Комисията за прозрачност и контрол на публичните средства ще започне

...
Комисията за прозрачност и контрол на публичните средства ще започне
Коментари Харесай

Министерството на икономиката съобщи кои са 8-те най-големит...

Комисията за бистрота и надзор на обществените средства ще стартира работа в ББР до края на седмицата, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Комисията е основана, с цел да ревизира дали процедурите по разпределяне на заеми от " Българска банка за развиване " АД са в сходство със Закона за Българската банка за развиване и Устава на Банката. Комисията ще ревизира отпущането на всички заеми над 1 млн. лева

Проверката стана допустима, откакто министърът на стопанската система Кирил Петков подписа контракт за подаяние с комерсиалната банка, имала досега 8 броя безналични акции, всяка с номинална стойност 100 лв., (000055 на 100 от капитала на ББР), по силата на който комерсиалната банка трансферира на страната правото на благосъстоятелност върху акциите. Така министърът на стопанската система, в качеството си на упражняващ правата на страната като едноличен притежател на капитала в общото заседание на акционерите на ББР, може да предприеме всевъзможни спомагателни, нужни корпоративни дейности.

Поради огромния публичен интерес Министерството на стопанската система дава листата на осемте най-големи кредитополучатели от ББР.

Кредити с размер над 140 млн. лева: Слънчев ден АД, Благоевград-БТ АД, Роудуей кънстракшън АД.

Кредити с размер над 115 млн. лева: Маркет инвестмънт АД (Техномаркет), Интернешънъл инвестмънтс ЕАД.

Кредити с размер над 60 млн. лева: Параходство БМФ АД, Транспект АД, Инса Ойл ЕООД.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР