Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) е образувала производсто за

...
Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) е образувала производсто за
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев от ДБ: КПКОНПИ проверява Пламен Моллов за конфикт на интереси като ректор на УХТ


Комисията за противопоставяне на корупцията (КПКОНПИ) е образувала производсто за определяне на спор на ползи на ректора на Университета по хранителни технологии (УХТ) проф. Пламен Моллов, заяви Ивайло Мирчев от „ Демократична България ". Информацията е въз основата на негово питане на КПКОНПИ.

Името на Моллов нашумя още веднъж, откакто неотдавна изтече запис, в който предлага на шефа на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) рушвет, с цел да бъде непокътната активността на "Евролаб 2011 " на граничния пункт "Капитан Андреево ". Той е бил началник на БАБХ по времето на кабинета "Орешарски ", а беше и основател на партията на Стефан Янев. След случая със записа е формирано досъдебно произвеждане, а Пламен Моллов продължава да заема позицията на ректор на УХТ.

Причината за инспекцията в КПКОНПИ е, че в средата на 2020 година назначено от Пламен Моллов длъжностно лице в УХТ, след несполучлива процедура по Закон за обществените поръчки, изпраща покана за директно договаряне към компания "Люпеан " ЕООД за 165 хиляди лв. без Данък добавена стойност. В документите има условие компанията да се занимава със строително-ремонтни действия. В Търговския указател обаче "Люпеан " ЕООД няма регистриран подобен предмет на активност. По данни от СЕБРА от 2020 година насам "Люпеан " ЕООД е получила в допълнение сума от 71 851,68 лева от УХТ.

Едноличен притежател на "Люпеан " ЕООД е Любен Йочков. Той е и съсобственик на "Монело " ООД дружно с Неделчо Моллов и Петя Моллова - наследник и брачна половинка на ректора на УХТ Пламен Моллов, както и на "Мултихрис " ООД още веднъж дружно със сина на ректора.

„ Ще следя този случай и ще изисквам бърз резултат ", разгласи Мирчев в профила си в обществените мрежи.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При потребление на наличие от Информационна организация "КРОСС "
позоваването е наложително.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР