Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия глоби Стойчо Кацаров с 5 бона

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество санкции някогашния длъжностен здравен министър доктор Стойчо Кацаров с 5000 лева Това излиза наяве от решение на КПКОНПИ.
Производството против Стойчо Кацаров е формирано по сигнал. Установено е, че на 18 май 2021 година той е подписал план за промени в наредбата за одобряване на медицински стандарт „ Клинична лаборатория “. По този метод той е взел участие в подготовка на акт в частен интерес - на Сдружение „ Център за отбрана правата в опазването на здравето “ (СЦЗПЗ). Към момента на встъпването си в служба като длъжностен министър, Кацаров е ръководител на сдружението, открива КПКОНПИ.
Безспорен е ползата на СЦЗПЗ в сферата, в която планът на Наредба за изменение и допълнение контролира публичните връзки, защото все още на публикуването му за публично разискване, сдружението има настоящи контракти с лечебни заведения, по които получава заплащане, считат от комисията.
Видно от предмета на подписаните контракти, СЦЗПЗ приема да координира присъединяване на клиничните лаборатории в болничните структури в Националната система за външна оценка на качеството.
Решението на комисията може да бъде обжалвано пред съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР