Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Комисията на Цацаров пак ще проверява кмета на Красно село

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество проверява столичната община " Красно село " за нарушавания при възлагането и осъществяването на публични поръчки от страна на общинската администрация.

За кмета на " Красно село " Росина Станиславова на ползи за това, че се е самоназначила за началник на план " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания " и че като началник на план, финансиран с евросредства, е сключила трудов контракт с щерка си. Още тогава от " Демократична България ", чиято кандидатура за кмет е тя, от нея. До момента тя е обжалвала решенията на КПКОНПИ и те са в правосъдна фаза. Как реагира Станиславова на всички обвинявания - .

Проверката от комисията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров , в този момент обгръща няколко посоки. Едното е за социална поръчка по ремонт на транспортна инфраструктурна мрежа на територията на регион „ Красно село “. Получени са данни, че при подписания контракт за осъществяване с частно сдружение е уговорено 10% от непредвидените разноски за изпълнителя да бъдат „ връщани “ към длъжностно лице от общинската администрация посредством подставени лица или посредством комерсиално сдружение. Стойността на цялата социална поръчка е 1 188 000 лева с Данък добавена стойност.
Кметът на Красно село с пояснение за значимите елементи по отношение на скандал с европари
Проектът " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания " за регион Красно село в София, поради който се стигна до огромен скандал...

Проверяват се и данни, че съответни лица са назначавани за обществени асистенти, без да правят действителна активност. Със заповед на кмета на „ Красно село “ са зачислени персонални коли, които са отчитали изразходвано гориво, без действително да бъдат употребявани по предопределение - да разнасят храна по стратегия „ Патронажна грижа в регион „ Красно село “. 

Проверява се и общинската стратегия „ Топъл обяд “, свързани с изпълнителя по програмата, който е и наемател на общината. 

КПКОНПИ има данни и за съзнателно закъснение на издаване на позволения за градеж или други разрешителни, като след това се търсят персонални срещи със засегнатите лица.

Проверка се прави и за облагодетелстване на застрахователна компания и подписан контракт с общината без социална поръчка, като съзнателно е повишена оценката на застрахованото имущество за образуване на по-висока застрахователна награда.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР