Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска да отнеме имущество от обвиняем за отвличането на Адриан Златков

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество ще изиска от Софийския градски съд лишаване на 139 177 лева от обвинен от групата, отговорна за отвличането на Адриан Златков.

Припомняме, 25-годишният Адриан Златков беше похитен в края на август 2017 година. Той е наследник Тони Златков, който се занимава с продажба и лизинг на първокласни коли. След 11 дни в плен и обезщетен откуп Адриан беше освободен.

С друго решение Антикорупцията желае от Софийски градски съд да отнеме имущество за общо 645 170.21 лв. от двама участници в проведена незаконна група за трафик на бежанци. Двойката, живееща на фамилни начала, е придобила два жилището, три къщи, три поземлени парцела и коли, за които обаче няма легален приход.

На днешното постоянно съвещание на КПКОНПИ бяха взети общо шест решения за внасяне на искове в Софийски градски съд и Варненския областен съд на стойност 3 359 641.43 лв. след формирани производства за определяне на нелегално добито имущество. То включва 9 парцела за 487 000 лв. и 5 автомобила на стойност 23 700 лв..

Проверките против седемте лица са стартирани след получени уведомления за привличането им като обвинени за осъществени закононарушения - държане на високорискови опиати за разпространяване, присъединяване в проведена незаконна група за трафик на хора, присъединяване в проведена незаконна група за отвличания, машинация в изключително огромни размери и пране на пари. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР