Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Няма конфликт на интереси при Румен Радев, потвърди КПКОНПИ

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) не е открила съществуване на спор на ползи във връзка с президента Румен Радев . Това се показва в решение на Комисията, оповестено на уеб страницата ѝ.
Става ясно, че КПКОНПИ е проверила президента по сигнал, само че откакто не е открила нередности, е прекратила производството в останалата му част.
В сигнала, подаден против Румен Радев, се посочвало, че има подозрения за облагодетелстване посредством служебното състояние на Радев, когато той е бил пълководец на Военновъздушни сили. Сигналът е по отношение на тогавашното предопределение на Десислава Генчева (в момента Радева) на два щата, макар че вторият подобен - пиар на Военновъздушни сили - по устав би трябвало да се заема от военизирано, а не от цивилно лице.
Сигналът до КПКОНПИ е и по отношение на наем на жилище от страна на Военновъздушни сили в град София, в което Радеви са живели. " 24 часа "  отбелязва още, че Румен Радев е закупил жилище София през 2010 година от 143 кв. м. за 168 хиляди лева, което е под пазарните цени на парцелите за интервала в региона. През 2005 година е закупено ведомствено жилище от Министерство на защитата и по едно и също време с това, непозволено е употребено чартърен второ ведомствено жилище. Апартаментът е продаден през 2007 година
От КПКОНПИ са безапелационни, че изказванията в сигнала касаят правни дейности - подписване на контракти за наем и контракт за покупко-продажба на недвижими парцели, осъществени от Румен Радев, в качеството му на физическо лице, участник в гражданскоправния оборот, а не като лице, заемащо обществена служба. Както и че не е налице съгласуваност сред Румен Радев и Десислава Генчева преди датата на подписване на гражданския брак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР