Комисията за противодействие на корупцията и и отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и и отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска имуществото на зам.-министъра от Боклукгейт

Комисията за противопоставяне на корупцията и и лишаване на нелегално добитото имуществот (КПКОНПИ) е внесла желае за лишаване на имущество от някогашния зам.-министър на околната среда Красимир Живков. дружно с предприемачите Пламен и Атанас Бобокови.

Според прокуратурата Живков е провел скица, посредством която рисковите боклуци от предприятието на Бобокови „ Монбат “ са били складирани на разнообразни места в страната без позволение. Бившият зам.-министър бе арестуван предходната година и прекара няколко месеца в ареста.

Сега против него има и иск от КПКОНПИ. Комисията упорства да му се лишават идеални елементи от парцели е София – два жилището, гаражи, ателие и паркомясто, както и двуетажна къща в Ботевград, парцел в Правец и паркомясто в Поморие. Общата им стойност е над 871 хиляди лева

КПКОНПИ е решила да внесе искове и против още двама души. Първият е на стойност 217 хиляди лева и е против Злати Илиев, който е упрекнат в присъединяване в незаконен сговор за осъществяване на обири. Второто дело е за над 1,9 млн. лева Те се претендират от Боян Савов, обвинен за присъединяване в незаконна група за данъчни закононарушения. Иска се отнемането на общо 5 недвижими парцела.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР