Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) конфискува от

...
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) конфискува от
Коментари Харесай

Комисията за конфискация печели дело за 1.7 млн. срещу Ивайло Зартов

Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) конфискува от бургаския предприемач Ивайло Зартов имущество на стойност 1 729 881 лева оповестиха от институцията.

Комисията за конфискация е лишила от Зартов голям брой недвижими парцели в община Бургас, най-вече аграрни земи, лек автомобил, суми по банкови сметки и дружествени дялове.

Бизнесменът бе наказан през 2013 година на 9 години затвор за длъжностно заграбване в изключително огромни размери. Като шеф на комерсиалното сдружение " Инглиш вилидж “, той е присвоил над 3 млн. лева, благосъстоятелност на сдружението. Сумата е била планувана за изграждане на ваканционно населено място покрай Бургас.

Зартов нашумя малко по-късно. След въдворяването му в Софийския затвор той си отряза един от пръстите на ръката пред охранителна видеокамера. Бизнесменът се показва като жертва на политическата система и цел поради своите " русофилски убеждения ". Преди да влезе в пандиза той бе в управлението на партия " Българска социалдемокрация ", където водач е Александър Томов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР