Комисията за Наградите “ИКАР“ 2022 на САБ излъчи 2 номинации

...
Комисията за Наградите “ИКАР“ 2022 на САБ излъчи 2 номинации
Коментари Харесай

2 номинации Икар за Варненския драматичен театър

Комисията за Наградите “ИКАР “ 2022 на САБ излъчи 2 номинации за държавна такса „ Стоян Бъчваров “ Варна, научи Moreto.net

Първата номинация се присъжда за майсторско техническо реализиране на спектакъла " Амадеус " от Питър Шафър, реж. Стайко Мурджев. Втората номинация е за Христина Джурова за поддържаща женска роля за Констанца Вебер , още веднъж в „ Амадеус “ от Питър Шафър, реж. Стайко Мурджев.

Обявени бяха и трите специфични оценки на САБ. С Наградата за извънреден принос в региона на музиката е отличена певицата Мими Николова, Наградата за чест и достолепие получава артистът Симеон Алексиев от Пловдивския спектакъл, а с Наградата за извънреден принос в региона на българския спектакъл се удостоява режисьорът Асен Шопов. Наградата за принос към цирково изкуство е за Марио и Калин Москови, а за важен принос в развиването на българското куклено изкуство - на Кирякос Аргиропулос.

Тази година публиката ще има опция да поддържа своя любимец, като гласоподава в анкетата на уеб страницата на САБ до 27 март.
Тази година номинациите в категориите за трагичен спектакъл са избрани от комисия в състав: доцент доктор Румяна Николова - театровед, доцент доктор Венелин Шурелов - сценограф, доктор Зорница Каменова - театровед, Василена Радева - режисьор, Боян Арсов - артист, Михаил Шишков-син - композитор, Спас Спасов - съветник техническо реализиране. Номинациите в категориите за куклен спектакъл са избрани от комисия в състав: Нина Димитрова - актриса и режисьор, Румен Угрински - артист, Юлияна Войкова-Найман – сценограф. Наградата ИКАР за извънреден принос към театъра се дефинира от Управителния съвет на Съюза на артистите в България. Наградата ИКАР за чест и достолепие се дефинира се дефинира от ръководителя на Съюза на артиститите. Всички останали номинации са избрани от съответните гилдии към Съюза на артистите.

Престижните оценки в региона на театралните изкуства се присъждат от 1974 година в Световния ден на театъра 27 март. Всички номинирани спектакли ще бъдат показани в границите на ХVІІ издание на Софийския сценичен салон, който обичайно е част от Националния културен календар. Официалната гала по връчването на премиите, ще се организира по традиция в НТ " Иван Вазов " на 27 март.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР