Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването

...
Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването
Коментари Харесай

Правната комисия в НС резна ротацията при председателството на Комисията за контрол над службите

Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфични разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия да бъде конструирана и ръководена по модела на останалите парламентарни комисии, а точно с избор на ръководител и бройка при съблюдаване на съотношението в числеността на парламентарните групи. Това предложение поддържа парламентарната комисия по правни въпроси. Проекторешението за изменение на правилника на Народно събрание е импортирано от Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов.

Според актуалните правила комисията се образува на паритетен принцип и се ръководи на ротационен принцип за една парламентарна сесия съгласно числеността на парламентарните групи. Именно поради ротацията от началото на тази сесия за неин ръководител беше определен Николай Дренчев от „ Възраждане “.

По актуалната уредба за метода на съставяне и избиране на управление на комисията, а точно бройка на паритетен принцип и периодично повтаряне на председателството от парламентарните групи, прави комисията неефективна и неработеща, показват в претекстовете си вносителите на предлагането.

Още през днешния ден ще изготвим корекция в правилника на Народно събрание и ръководителят на тази комисия да се избира съразмерно, а не ротационно, изясни преди дни ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. За „ Възраждане “ не би било проблем, в случай че загуби председателското място в комисията за надзор на службите, сподели през днешния ден ръководителят на партията Костадин Костадинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР