Комисията за контрол на бюджета в Европейския парламент съобщи тази

...
Комисията за контрол на бюджета в Европейския парламент съобщи тази
Коментари Харесай

Кьовеши е фаворитът на бюджетната комисия в ЕП за европейски главен прокурор

Комисията за надзор на бюджета в Европейския парламент заяви довечера, че нейният любимец за поста на европейски основен прокурор е Лаура Кьовеши.
 Правосъдие за всеки прикани българските евродепутати да поддържат Лаура Кьовеши  Голям боязън: България е гласувала срещу избора на Лаура Кьовеши за европейски прокурор
Днес евродепутатите от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи и от Комисията за надзор на бюджета изслушаха тримата претенденти за поста: германеца Андрес Ритер, французинът Жан-Франсоа Бонер и румънката Лаура Кьовеши. 

Утре ще стане ясно кой е любимецът на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, а нейното решение определя водещия претендент на Европарламента за европейски основен прокурор.

След това управлението на Екологичен потенциал би трябвало да реши дали да подложи окончателното решение на гласоподаване в пленарната зала.

При днешното си изслушване Лаура Кьовеши трябваше повече да изяснява ситуацията към уволнението й и последвалите обвинявания, в сравнение с визията си за развиването на прокуратурата на Европейски Съюз, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тя регистрира, че като началник на профилираната румънска прокуратура е водила следствия, довели до отнемането на имущество за над два милиарда евро.

Кьовеши отхвърли да е получавала награди от Централно разузнавателно управление на САЩ - оценките й са от други служби за сигурност на Съединени американски щати и са свързани със отбраната на американски жители, с битката с подправянето на щатския $ и с киберпрестъпления.

Не съм получавала поданство на Съединени американски щати, това са неистини, сподели още Кьовеши.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР