Комисията за финансов надзор сигнализира за финансови измами от нелицензирана

...
Комисията за финансов надзор сигнализира за финансови измами от нелицензирана
Коментари Харесай

КФН сигнализира за финансови измами от нелицензирани дружества |

Комисията за финансов контрол алармира за финансови измами от нелицензирана като капиталов медиатор компания " Финанс инженеринг ". 

От началото на 2020 година в КФН са постъпили забележителен брой тъжби от жители, които настояват, че са изгубили парични средства в резултат на осъществени измами от страна на сдружения с наименования " Финанс Инженеринг ", " Гранд Рисърч " ЕООД, " Фин Инженеринг Инкъм " ЕООД, " Файненшъл Рипортинг " ЕООД, " Фънд Сървисис " ЕООД.

Комисията за финансов контрол предизвестява потребителите и обществеността, че посочените сдружения нямат публикуван от КФН лиценз за даване на капиталови услуги и/или осъществяване на капиталови действия. Като причинно-следствена връзка посочените компании нямат право да правят сходна активност на територията на Република България, както и да получават по свои банкови сметки парични средства за вложението им във финансови принадлежности. Към сегашния миг са открити следните електронни страници, които се свързват с „ Финанс Инженеринг “: или.

Справка в Търговския указател демонстрира, че учредителните актове на две от сдруженията са с дата 26 юни 2019 година, а дружеството  " Фин Инженеринг Инкъм " ЕООД не попада в комерсиалния указател. Учредителният акт на " Гранд Рисърч " ЕООД е от 10 август 2020 година, като активността на сдружението е работа с благородни метали и скъпоценни камъни и произведения с и от тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР