Комисията за финансов надзор обсъжда въвеждането на системата "бонус-малус" при

...
Комисията за финансов надзор обсъжда въвеждането на системата "бонус-малус" при
Коментари Харесай

Вижте колко ще бъде най-евтината и най-скъпата Гражданска, ако се въведе системата бонус-малус

Комисията за финансов контрол разисква въвеждането на системата "бонус-малус " при наложителната застраховка "Гражданска отговорност ". С препоръчаните текстове водачите без нарушавания на пътя ще могат да понижат цената на полицата с до 25%, а тези, които не съблюдават разпоредбите на пътя, ще заплащат с до 400% по-скъпа застраховка.

Според изчисленията на Комисията за финансов контрол (КФН), 78% от водачите би трябвало да получат бонус. Изрядните водачи ще получават за всяка година 10% по-евтина застраховка, а при неизрядните тя може да доближи до 400%. По този метод, в най-хубавия случай водачите ще заплащат 225 лева, а в най-лошия 1200 лева, разяснява Българска национална телевизия.

За прекосяване от един в различен клас категории ще се изисква избран интервал време. Например - при съществени нарушавания като каране с превишена скорост, водачите могат да минат единствено за една година до +400%, а по-късно ще са им нужни 12 месеца, с цел да стигнат още веднъж до нулева база.

До 10 декември се одобряват оферти за наредбата, а по-късно в НДК ще се организира огромна социална полемика, с цел да бъдат изчистени всички противоречиви текстове в документа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР