Комисията за финансов надзор (КФН) разпореди на застрахователя “Юроамерикан да

...
Комисията за финансов надзор (КФН) разпореди на застрахователя “Юроамерикан да
Коментари Харесай

Застраховател губи лиценза, ако не отстрани шефа си Стефан Софиянски

Комисията за финансов контрол (КФН) разпореди на застрахователя “Юроамерикан ” да освободи основния изпълнителен шеф Стефан Софиянски (бивш началник на “Лев инс ”) и изпълнителния шеф Дилян Петров.

Ако компанията не се съобрази с условието, ще бъде лишен лицензът ѝ.

От юли т.г. в “Юроамерикан ” е назначен квестор от КФН. Въпреки това изпълнителните шефове не са освободени, което принудило надзорът да прибегне до крайната мярка.

Квесторът пък бил вкарани поради проблеми с капитала на застрахователя. В салдото му като актив е записан парцел за над 4 млн. лв.. Проверка открила, че той е ипотекиран и в случай че продавачът спре да си заплаща заема за него, парцелът ще стане благосъстоятелност на банка, а не на “Юроамерикан ”. Освен това застрахователят не е вписан в имотния указател на Австрия като притежател.

“Юроамерикан ” отчел като активи и акции в Aareal Bank и в сдруженията AB Science и Akzonobe за 9,8 млн. лева, само че не е показал документ, че фактически ги има.

От КФН пресметнали, че в случай че двата актива бъдат извадени от капитала на компанията, той пада под законовото условие за 5 млн. лева /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР