Комисията за финансов надзор (КФН) отправи предупреждение към инвеститорите, че

...
Комисията за финансов надзор (КФН) отправи предупреждение към инвеститорите, че
Коментари Харесай

Алтернатива Файненшъл няма лиценз за инвестиционен посредник, КФН видя връзка с Глобал Маркетс

Комисията за финансов контрол (КФН) насочи предизвестие към вложителите, че сдруженията с название " Алтернатива Файнаншъл " ЕООД и " Алтернатива Екуитис " ЕООД, " както и с всякакво друго название, което съдържа думата " опция ", " не разполагат и в никакъв случай не са разполагали с лиценз да правят активност като капиталови медиатори ". " С оглед на това тези сдружения нямат право да получават от лица парични суми за вложението им във финансови принадлежности ", показват от регулатора.

Според известието на КФН " на електронната страница на сдружение с название ALTERNATIVA FINANCE - https://alternativafinance.com, е посочено, че същото дава капиталови услуги, като посоченият на интернет страницата " трейдър " (брокер) не попада в регистъра на КФН на лицата, които по контракт директно правят капиталови съвещания или покупко-продажби с финансови принадлежности ". Във въпросният уебсайт, сдружението се изписва като " Алтернатива Файнаншъл " ЕООД (такова сдружение не съществува съгласно Търговския регистър).

В настрана известие през днешния ден КФН сочат още, че сдружението " Алтернатива Файненшъл " ЕООД (с разлика в изписането на думата " файненшъл " по отношение на първото посочено нагоре - бел. ред.) е вписано в регистъра на Българската национална банка на финансовите институции по член 3а от Закона за кредитните институции, само че то няма публикуван лиценз да работи като капиталов медиатор, който да му разрешава да набира парични средства от клиенти за търговия с финансови принадлежности.

Уточнението идва по отношение на обява във вестник " Банкеръ " със заглавие " КФН чисти имиджа си със саморазправи ", в която се пази активността на " Алтернатива Файненшъл " ЕООД с шеф Румен Гълъбинов. Любопитен подробност е, че същият не е вписан като шеф до 7 февруари т.г., а материалът е с дата 4 февруари 2019 година Гълъбинов е посочван в коментара като най-вероятен идващ ръководител на КФН.

В обява на сдружението в Капитал, то още веднъж твърди, че има лиценз от Българска народна банка. Също по този начин твърди, че сдружението не е поднадзорно на Комисията за финансов контрол. В уеб страницата на сдружението, в което е посочен " Управителен съвет и управнически екип " са налице редица имена и позиции, в това число лице на позиция " Трейдър " - активност която изисква лиценз от страна на КФН. Едноличните сдружения с лимитирана отговорност нямат управителни препоръки, а единствено шефове. Нито един от двамата шефове към днешна дата (Иванка Александрова и Румен Гълъбинов) не са посочени като част от " Управителен съвет и управнически екип " в уеб страницата на сдружението.
" Отново от Търговския указател и регистъра на ЮЛНЦ може да бъде направена информация, че шеф на сдружението не е Румен Гълъбинов, а друго лице. С оглед постигане до цялостната истина, подкрепена с доказателства, видно от данните в Търговския указател Румен Гълъбинов е шеф на друго сдружение, поднадзорно на КФН (застрахователен брокер), притежател в капитала, на което е Кирил Томов Джабаров. Кирил Томов Джабаров е един от шефовете на " Глобал Маркетс " ООД (настоящо название " Интерактив Кампъни " ЕООД) - сдружение, на което КФН лишава лиценза за осъществяване на активност като капиталов медиатор поради голям брой нарушавания на използваното законодателство, включително потребление на потребителски активи за търговия за лична сметка ", пишат още от КФН

КФН неведнъж е отправяла предизвестия за фирмите " Интерактив Кампъни " и " Глобал Маркетс " и е отнемала лицензи.

Последният случай бе с " Прогресива Трейдинг ", която, съгласно пазарни участници, е обвързвана с Йордан Моллов, който ръководеше " Глобал Маркетс ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР