Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди средно увеличение на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди средно увеличение на
Коментари Харесай

Цената на тока се повишава средно с 4,4%

Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди приблизително нарастване на цената на електрическата енергия за битовите консуматори с 4,37%. За „ Електрохолд “ е планувано нарастване с 4,24 %, на ЕВН – с 3,78 %, а за клиентите на „ Енерго Про “ – с 5,43 %. Новите цени влизат в действие от 1 юли.

В енергийния микс за битовите консуматори бяха включени 2 200 000 MWh електрическа енергия, създадена от Топлоелектрическа централа „ Марица изток “ - 2,  за сдружението да не изпадне в финансови усложнения.

Пред съглашение сме с Топлоелектрическа централа „ Варна ” на Ахмед Доган за заплащане на всички отговорности, добави министърът на енергетиката

Комисията приложи регулаторни механизми, които разрешиха нарастването на цените на електрическата енергия за битовите консуматори да бъде в размер, близо четири пъти по-нисък от равнището на инфлацията.

По последни данни над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си потребности

Статистиката на Европейски Съюз демонстрира, че цените у нас са измежду най-ниските в съпоставяне със страните в цяла Европа. С определянето на  цени с небосвод от една година напред Комисията основава условия за предвидимост и сигурност на разноските на българските семейства, показват от КЕВР.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР