Комисията за енергийно и водно регулиране реши цената на тока

...
Комисията за енергийно и водно регулиране реши цената на тока
Коментари Харесай

КЕВР предлага 3.48% поскъпване на тока от 1 юли


Комисията за енергийно и водно контролиране реши цената на тока за бита приблизително за страната да се усили с 3.48% от 1 юли, съобщи БГНЕС. Експертите на регулатора взеха решението, откакто разгледаха постъпилите претенции на трите електроразпределителни компании – ЧЕЗ, ЕВН, Енерго Про. Според излезлия отчет токът за клиентите на ЧЕЗ ще нарастне с 3,46%, за ЕВН – 3,59%, Енерго Про – 3,38%.

Решението на процедура съответствува с мнението на ръководителя на КЕВР Иван Иванов, съгласно който повишаването няма да е по-голямо от инфлацията – към 3%.

От трите сдружения бяха поискали скок на силата. ЕВН изиска смяна на дневната цена с 4% от сегашните 0,17997 лева./кВтч. (без ДДС) на 0,18719 лева./кВтч. (без ДДС), ЧЕЗ настояха нощната цена да скочи фрапантно с над 50% и с над 3% скок на дневната, Енерго Про изиска нарастване с 2,19%, като дневната да се усили с 1,7%, а нощната с 4,15%.

И трите ЕРП-та желаеха да се усили и таксата за транспорт до семействата. Изменението на цените ще бъде разисквано навън съвещание на КЕВР на 4 юни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР