Комисията за енергийно и водно регулиране публикува на сайта си

...
Комисията за енергийно и водно регулиране публикува на сайта си
Коментари Харесай

КЕВР публикува всички ценови заявления на енергийните дружества

Комисията за енергийно и водно контролиране разгласява на уеб страницата си всички ценови заявки на енергийните сдружения.

За това настоя в понеделник омбудсманът Диана Ковачева, защото част от данните бяха заличени. От оповестените заявки тях излиза наяве, че електроснабдителните сдружения оферират тока за бита да нарастне с процент-два от 1 юли, което в крайните сметки на клиентите би се отразило като нарастване с лев или два в по-голямата част от случаите.

При топлофикациите настояванията за смяна в цените са разнообразни. Топлофикация София е пресметнала, че може да изиска алегорично поевтиняване от 0.22 на 100, до момента в който пловдивското сдружение пресмята, че при тях би трябвало да има скок от 22 %. Останалите по-малки топлофикации са поискали поскъпване- в някои от случаите два и повече пъти.

Окончателното решение за цените Комисията за енергийно и водно контролиране ще вземе в края на идващия месец, само че от регулатора към този момент обявиха, че няма да позволен внезапен скок.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР