Комисията за енергийно и водно регулиране прие с Решение Ц-29

...
Комисията за енергийно и водно регулиране прие с Решение Ц-29
Коментари Харесай

КЕВР одобри новите цени на електроенергията от 1 юли

 Комисията за енергийно и водно контролиране одобри с Решение Ц-29 нови цени на електрическата енергия, които за битовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО са както следва: дневна цена – 0,19753 лева./kWh, нощна цена – 0,11058 лева./kWh, без Данък добавена стойност. Средното нарастване е 1,05%, като цените влизат в действие от 1 юли 2020 година

Новите цени, годни за дребните икономически клиенти на контролиран пазар, ще са в действие до края на месец септември, ако към момента не са излезли на свободен пазар. Съгласно последните промени в Закона за енергетиката, от 1 октомври всички икономически клиенти би трябвало да имат определен снабдител на електрическа енергия по свободно контрактувани цени, като заявки се подават до 10-о число на предходния месец. Неподалите заявление за избор на снабдител ще останат при крайния си доставчик до 30 юни 2021 г, само че в качеството му на търговец.

В момента е в ход регулярният доклад на средствата за комерсиално премерване, който се прави от чиновниците на ЕРП Север по авансово направен график. Съгласно регламентирана методика, потребената електрическа енергия на клиенти ще бъде съразмерно разпределена по остарялата и новата цена според от броя на дните преди и след изменението, включени в техния самостоятелен регистриран интервал. Съответно фактурите за отчетния интервал, включващ смяната, ще съдържат два подпериода – интервал по старите цени до 30 юни 2020 година в това число, и по новите – от 01 юли 2020 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР