Комисията за енергийно и водно регулиране прие решение, с което

...
Комисията за енергийно и водно регулиране прие решение, с което
Коментари Харесай

Нови 25% по-скъп газ от КЕВР на Киро

Комисията за енергийно и водно контролиране одобри решение, с което утвърди цената на природния газ  от 1 април 2022 година в размер на  142.59 лева./MWh  (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Припомняме, че избора на ръководител на КЕВР се преглежда към този момент в Конституционния съд поради незаконност.

Както е известно, шефът на КЕВР подписа договорка безусловно часове откакто бе назначен на поста от Петков, с компанията, в която беше чиновник преди този момент.

Това обаче не стопира решенията на КЕВР на рицаря на печалната канадска дама Киро Петков у нас.
Утвърдената от регулатора цена е с растеж от 25,3% по отношение на март.

Причините за покачването на цената на природния газ била нарасналата неустановеност на доставките заради заканите на Русия да приключи подаването на газ.

През предишния месец бяхме очевидци на съществено повишаване на цените на европейските газови тържища, като единствено денем на откритото съвещание на КЕВР на 30 март цената се повиши с 15%.

На извършеното намерено съвещание на 30.03.2022 година ръководителят на КЕВР Станислав Тодоров съобщи, че сегашният метод на внасяне на заявление 20 дни преди датата, на която регулаторът утвърждава цената, не е съответен.

Това създавало ненужно напрежение измежду обществото и индустриалните консуматори, тъй като не им разрешавало да имат действителна визия за цената и да създадат своите планове.

Поради това Комисията щяла да промени Наредбата за контролиране на цените на природния газ, с което газовият снабдител да внася заявката си не при започване на месеца, а в период от 7-10 дни преди одобряването на цената.

Решението на КЕВР за одобряване на цена на природния газ от 01.04.2022 година ще  бъде оповестено на интернет страницата на регулатора.

Кретени, вън!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР