Комисията за енергийно и водно регулиране намали цената на природния

...
Комисията за енергийно и водно регулиране намали цената на природния
Коментари Харесай

Природният газ поевтинява с близо 31% за февруари

Комисията за енергийно и водно контролиране понижи цената на природния газ с близо 31% за февруари. Това стана на закрито съвещание през днешния ден. Поевтиняването няма да се отрази в същата посока на цените на парното, топлата вода и тока.

Първоначално от държавната компания " Булгаргаз " желаеха по-ниска с близо 25% цена.

" Припомням, че цената за януари беше 179 лв., което значи съвсем 54 лв. по-ниски цени за българския бизнес и българските консуматори ", сподели Иван Иванов, ръководител на КЕВР.

Основна причина за поевтиняването са запълнените складове с природен газ в Европа, както и спадането на цените на интернационалните тържища.

" Обстоятелството, че времето е по-меко за зимата, води до по-ниско ползване на природен газ, респективно - когато предлагането е по-голямо от търсенето, цената понижава ", сподели Иван Иванов.

Новата цена няма да се отрази на цените на парното, топлата вода и тока.

" Към мен се насочва въпроса за какво, откакто понижаваме с 55 лв. цената на природния газ, няма да се понижи парното, тъй като - към момента цената е над тази, която ни послужи за база за установяване на цената на топлинната сила ", сподели шефът на КЕВР.

Очаква се на 10 февруари " Булгаргаз " да внесат прогнозата си за цена на синьото гориво през март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР