Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) решава за цената

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) решава за цената
Коментари Харесай

КЕВР решава цената на газа при закрити врата, Булгаргаз настоява за 186,50 лв./МВтч -

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) взема решение за цената на природния газ за юли при закрити врата. Преди провежданото сега съвещание ръководителят ѝ Станислав Тодоров сподели, че " Булгаргаз " не е трансформирала желаната до момента цена от 186,50 лева./МВтч. Очаква се КЕВР да излезе с решение за цената на синьото гориво към 16 ч. През юни цената беше 141,36 лева./МВтч без такси и данъци.

" Изключително е комплицирана ситуацията в цяла Европа с доставките на газ. Виждате, (че) Германия към този момент понижава потреблението както за промишлените, по този начин и за битовите консуматори. Добрата вест е, че ние ще имаме газ през юли.

Цената на газа е образувана през голям брой източници. Никога до момента Булгаргаз не е имала толкоз доста снабдители на газ. Това е цената приблизително претеглена, умножена по единичните цени и количествена от всеки един снабдител. В този смисъл лишава известно време да преценим всички обстоятелства и да проверим събитията, само че " Булгаргаз " е съумяла да се оправи и този месец с доставките “, сподели той.

По мотив изявлението на шефа на компанията Людмил Йоцов, че Чирен не може да запълни хранилището си Станислав Тодоров разяснява, че е дълг на " Булгартрансгаз " и на всички газови сдружения, които са закупили потенциал в Чирен, да го употребяват и да запълнят хранилището до 80%. Той даде обещание провеждането на диалози с управленията на " Булгаргаз " и с " Булгартрансгаз ", с цел да се реши какви административни стъпки могат да се подхващат.

“Абсолютно наложително е да запълним Чирен до началото на отоплителния сезон “ - акцентира той и предвижда, че цените ще продължат да порастват, до момента в който има война в Украйна и до момента в който Руската федерация употребява доставките за сила като " оръжие за напън ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР