Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прие решение във

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прие решение във
Коментари Харесай

По-скъп газ, но не и парно, от Нова година


Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) одобри решение по отношение на подаденото от „ Булгаргаз ” заявление за одобряване на цени за I-то тримесечие на 2018 година, по които публичният снабдител продава природен газ на крайните доставчици и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа. Така тарофата от Нова година се усилва с под 3%, каквито бяха и желанията на регулатора след извършеното предходната седмица публично разискване.

В Решението на КЕВР одобрената цена на природния газ за първото тримесечие, на която " Булгаргаз " ЕАД продава природен газ на крайните доставчици и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, е в размер на 352,65 лева на 1000 куб. м. или 33,39 лева./MWh (без данък и ДДС). Тя е с 2,75% по-висока от досегашната цена за ІV-то тримесечие на 2017 година и е избрана въз основа на показаните данни и документи и след направени калкулации според прилагания ценови модел.

Одобреното в тези рамки нарастването на цената на газа няма да докара до повишение на цените на топлофикационните сдружения освен от 1 януари, само че и до края на отоплителния сезон. Няма да има смяна и в цената на електрическата сила за битовите консуматори и небитовите консуматори на контролирания пазар. Тези обещания даде още предходната седмица ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР