Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъжда цените на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъжда цените на
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда цената на парното и тока

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) разисква цените на тока и парното. Предложението е тока за бита да нарастне с 4 %, а цената на парното и топлата вода с 0,5% от 1 юли, оповестява БНР.

Енергийните сдружения би трябвало да изложат мненията си по направените от регулатора планове.

Председателят на КЕВР Иван Иванов съобщи, че при правенето на цените на тока, парното и топлата вода е подходено уравновесено.

Според плановете на Комисията максимален скок при тока за бита би трябвало да има за потребителите на " Енерго Про " в Североизточна България - с 4.2 на 100 . При енергийните сдружения " Електрохолд " и EVN е планувано повишаване с 3,4%.

Регулаторът резервира съвсем същите цени на парното и топлата вода, макар желанието на топлофикациите за фрапантно нарастване. Предвижда се покачване да е под половин % приблизително за страната. В София и Пловдив нарастването е напълно нищожно и на процедура няма смяна в цените на топлоенергията. Единственото понижение е в Перник, където обаче то също е под един %.

По думите на Иван Иванов на фона на осезаемото поевтиняване на газа през последните месеци, на процедура топлоенергията остава със същите цените.
 КЕВР планува повишаване на тока от 1 юли приблизително с 3,6%, а на парното - под 1%
КЕВР планува повишаване на тока от 1 юли приблизително с 3,6%, а на парното - под 1%

Окончателно решение за новите цени ще бъде взето на 1 юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР