Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъжда на открито

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъжда на открито
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда на открито заседание цените на тока и парното от 1 юли


Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) разисква навън съвещание през днешния ден цените на тока и парното от 1 юли 2019. Това оповестиха от пресцентъра на енергийния регулатор. Във фокуса на полемиката е отчет по отношение на одобряване на цени в бранш „ Електроенергетика “ за интервала 1 юли 2019 година – 30 юни 2020 година

Комисията за енергийно и водно контролиране предлага цената на отоплението и топлата вода да се усили съвсем в цялата страна като междинното нарастване е 4,5%, демонстрира отчетът на ведомството.

Най-голям скок се чака да има в Разград - със 17,5%. Увеличението в Пловдив, Плевен, Бургас, Враца и Велико Търново се планува да бъде с сред 6% и 7,5%, а парното и топлата вода в София ще нарастнат с 4,3%. Най-малкото нарастване ще е във Варна и ще е под 2%. Единствено в Сливен има планувано понижение, само че то ще е с по-малко от половин %.

Цените на тока за бита се планува да се усилят с 3,5%.

Предстоящото повишаване ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов изясни със скока на цените на нездравословните излъчвания:

" Тези излъчвания се купуват от всички енергийни сдружения в доста по-голяма степен от тези, които са на въглища, в по-малка степен тези, които са на природен газ ".

С какъв брой тъкмо ще нарастнат тока, парното и топлата вода регулаторът ще реши дефинитивно в края на юни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР