Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) издаде и последните

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) издаде и последните
Коментари Харесай

КЕВР издаде и последните разрешителни за газовата връзка с Гърция

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) издаде и последните разрешителни, които дават опция българо-гръцката газова връзка да стартира работа от на следващия ден.

В резултат на това цената на синьото гориво през октомври се чака да е малко под 240 лв. за мегаватчас, сподели ръководителят на регулатора Иван Иванов.

Той добави, че през интерконектора, с изключение на за България, могат да минават и доставките на газ за Румъния, Унгария и Словакия.

" Първо ще се водят диалози от българска страна за спомагателни количества непосредствено за България. Второ, Румъния, Унгария и Словакия имат уговорката да проведат своите диалози с представителите на сдружението в Азербайджан и да договорят количеството, периодите и цената на доставките, които ще бъдат осъществени.

Могат да постъпват доставки и от други източници, като източници, които доставят полутечен природен газ и от съответния терминал за регазификация.

Независимо дали се касае за терминал в Гърция или в Турция, тези количества да бъдат доставяни до Комотини, откъдето да бъдат пренасяни към България и останалата част от Югоизточна Европа ", сподели Иван Иванов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР