Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/ глоби Булгаргаз“ заради забавено

...
Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/ глоби Булгаргаз“ заради забавено
Коментари Харесай

КЕВР глоби „Булгаргаз“ заради забавено заявление за цената през август

Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/ санкции „ Булгаргаз “ поради забавено заявление за цената на синьото гориво от 1 август. Това стана ясно навън съвещание на комисията през днешния ден. Енергийният регулатор следва да дефинира нова с 60% по-висока цена на природния газ, написа Tribune.

„ Възможно е интерконекторът Гърция-България да не проработи и до края на октомври “, разяснява изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов по време на съвещанието на КЕВР. По думите му даже газовата връзка с Гърция да е подготвена до 30 септември, няма кой да подсигурява, че тя ще влезе в употреба незабавно, тъй като от азерска страна могат да решат друго.

„ Аз персонално доста се надявам от 1 октомври връзката да стартира да работи, само че от това, което сме говорили с нашите сътрудници по контракта, те споделят, че даже да е подготвена връзката, те би трябвало да извършат някакви съпоставки, проверки… Дори и връзката да е подготвена от 1 октомври, те могат да решат от 1 ноември да доставят “, уточни Йоцов. Той бе съществено неодобрен от ръководителя на КЕВР Иван Иванов поради дейностите на компанията и забавеното заявление за цената на природния газ от 1 август.

„ Природен газ за България ще има до края на годината, само че на висока цена “, предвижда ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов.

По време на съвещанието стана ясно още, че проблеми с доставките на газ през идващите месеци не се чакат. Прогнози за цените обаче не могат да се вършат.

КЕВР изиска от „Булгаргаз“ предлагането за цената през септември до 11 август и разгласи, че ще реши за августовската цена в петък.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР