Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е охладила значително

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е охладила значително
Коментари Харесай

КЕВР охлади исканията за фрапиращи поскъпвания на топлинната енергия

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е охладила доста желанията на топлофикациите в България за двойни и тройни покачвания на цените през новия програмен интервал. От отчета на регулатора, в който е осъществен регулаторен обзор на предложенията на сдруженията за цени от 1 юли 2023 година, се вижда, че се утвърждават стойности, които са съвсем същите, като настоящите до момента, а даже има поевтиняване при някои компании.

Най-фрапиращо беше настояването на великотърновската топлофикация, която беше пресметнала, че желае повишение на цената със 178%. Изчисленията на КЕВР обаче демонстрират, че сдружението има потребност единствено от 0.1% увеличение на цените.

Подобно голямо разминаване сред желани и изчислени цени има при сдруженията във Враца, Плевен, Перник, Габрово и Русе. Всички те желаеха дву- и трицифрени нараствания на цените, само че в последна сметка КЕВР пресмята, че имат потребност от под 1%.

Окончателното решение за цените на топлофикационните сдружения ще бъде взето на 1 юли и те ще работят в границите на 12 месеца.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР