Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е одобрила новите

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е одобрила новите
Коментари Харесай

Водата скочи с 50% от 1 септември, ето къде

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е одобрила новите цени на водата в област Ямбол със свое решение от 31 август, оказва се от известие на уеб страницата на „ Водоснабдяване и канализация “ (ВиК) – Ямбол. Поскъпването е в действие от 1 септември, прецизираха за Българска телеграфна агенция от ВиК сдружението.

Поскъпването е най-голямо в Ямбол и Елхово – 48 %. Причината е, че в двата града бяха построени пречиствателни станции и се вкарва услуга за филтриране на отпадни води. Така жителите им ще заплащат към този момент 3,94 лв. с Данък добавена стойност за кубик вода, вместо досегашните 2,66 лв.. В останалите обитаеми места в област Ямбол цената става 3,43 лв. с Данък добавена стойност за кубик вода.

Одобрен е и новият петгодишен бизнесплан на локалното ВиК сдружение. Според него е планувано нарастване на цената на водата за всяка последваща година. През 2023 година е планувано кубик вода да стане 4,45 лева с Данък добавена стойност, а през 2026 година – 4,93 лева с Данък добавена стойност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР