Комисията за енергийно и водно регулиране е взела решение на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране е взела решение на
Коментари Харесай

КЕВР издаде лицензии за търговия с природен газ на още две дружества

Комисията за енергийно и водно контролиране е взела решение на закрито съвещание през днешния ден за издаване на лицензии за търговия с природен газ на две енергийни сдружения - " АИК Енерджи Румъния " С.Р.Л. и " ДХТ Интернешънъл " С.А., оповестиха от регулатора.

По силата на законовите условия след 1 октомври 2021 година търговията с природен газ може да се прави само въз основа на издадена лицензия. С признатите през днешния ден решения общият брой на енергийните сдружения, на които КЕВР до момента е издала лицензии за активността " търговия с природен газ ", е 32.

Лицензиите за двете нови сдружения са за период от 10 години. С признатите от КЕВР решения на двете сдружения са били утвърдени и правила за работа с консуматори на енергийни услуги, които са приложение към издадените им лицензии за търговия с природен газ.

На настрана съвещание регулаторът одобри решения, с които утвърди бизнес проектите на двете сдружения - на " ДХТ Интернешънъл " С.А. за интервала 2021-2025 година и на " АИК Енерджи Румъния " С.Р.Л. за интервала 2022-2026 година, се показва в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР