Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна

...
Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна
Коментари Харесай

Изслушват претендентите за шеф на КПКОНПИ

Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос ще организира чуване на двамата претенденти за антикорупционен началник, съобщи организация БГНЕС.

На 3 декември  депутатът Симеон Найденов от „ Воля ” и актуалният основен прокурор Сотир Цацаров  ще бъдат изслушани от народните представители в зала „ Запад ” на Народното събрание. Номинацията на Сотир Цацаров за поста е на ГЕРБ и „ Обединени патриоти ”.

По време на чуването Цацаров и Найденов ще показват своите оферти в границите на 2 минути. Кандидатите имат по 15 минути, с цел да показват концепцията си за работата и също по този начин ще би трябвало да дават отговор на въпроси от залата. След чуването комисията ще даде стимулираното си решение на депутатите и ще се премине към гласоподаване в пленарна зала.

В своята идея Цацаров предлага

нов систематичен модел и устав за работата на КПКОНПИ. Според него комисията има капацитет да извърши дилемите си в границите на дадените ѝ пълномощията.

Необходимите законодателни промени съгласно Цацаров са свързани с това да бъде прецизиран кръгът на лицата, които са с така наречен висши обществени длъжности. Кандидатът за антикорупционен началник е на мнение, че би трябвало да усилване на парламентарния надзор върху КПКОНПИ, която се регистрира главно пред Комисията за надзор на СРС.

Изслушването на претендентите за антикорупционен началник ще бъде излъчено в ефира на БНТ1.

КПКОНПИ последно се оглавяваше от Пламен Георгиев, който подаде оставка в последния ден на юли 2019 година и още същия ден оставката му беше утвърдена от Народното събрание. Напускането на поста беше обвързвано със абсурда с терасата на жилището му в София, върху която имаше навеси и барбекю – противозаконни, съгласно локалните управляващи.

Правителството го назначи за консул във Валенсия, само че министър председателят Борисов му сложи ултиматум – отпътува за Испания, в случай че бутне противозаконните постройки от терасата си. Съответно Георгиев отдръпна жалбата си против община Слатина и в първите дни на месец октомври стартира да отстранява навеси и барбекю от покрива на жилището си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР