Комисията със 150 членове, имаща за задача да изготви нова

...
Комисията със 150 членове, имаща за задача да изготви нова
Коментари Харесай

ООН: Изготвянето на новата сирийска конституция ще започне в понеделник

Комисията със 150 членове, имаща за задача да изготви нова конституция на Сирия, реализира през вчерашния ден единодушие работата по главния закон да стартира в понеделник, съобщи Асошиейтед прес.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш храни вяра тази работа да е път към постигането на мир в Сирия, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Специалният делегат на Организация на обединените нации за Сирия Гайр Педешен съобщи късно нощес, че откриващата сесия на комисията в сряда е била последвана от два дни на много сполучливи съвещания.

На тези съвещания, съобщи Педешен, членовете на комисията бяха поканени да изразят начални хрумвания по конституционните въпроси и да създадат своите оферти.

Педешен посочи пред публицисти, че не е учудващо, че след осем години на война в Сирия съществуват дълбоки разлики, съмнения и съмнение.

Специалният делегат акцентира обаче, че представителите на държавното управление, на опозицията и на гражданското общество заседават дружно и беседват между тях, което е впечатляващо.

Членовете на комисията освен реализираха единодушие за дневния ред на съвещанията, само че също по този начин и за състава от 45 души, които ще изготвят текста на конституцията, и за етичен кодекс за съвещанията, съобщи Педешен. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР