Комисията по земеделието, храните и горите прие единодушно на първо

...
Комисията по земеделието, храните и горите прие единодушно на първо
Коментари Харесай

Депутати решиха да се забрани продажбата на райски газ в заведения за храна и напитки

Комисията по земеделието, храните и горите одобри единомислещо на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за храните, импортиран от Костадин Костадинов ( " Възраждане " ) и група народни представители на 6 януари тази година, написа Българска телеграфна агенция.

Предложената смяна се отнася до разпространяването на диазотен оксид, така наречен божествен газ. Във връзка със зачестилата му приложимост предходната година беше неразрешена продажбата на и използването от лица под 18 години. Липсва обаче законова наредба за изискванията и реда за продажбата и използването на веществото в хранително-вкусовата индустрия.

Целта на законопроекта е въвеждане на възбрана за използването на диазотен оксид в заведения за храна и питиета, която сега е всеобща. " Употребяван в хранително-вкусовата индустрия, той е изцяло безопасен за здравето на хората, само че при непосредствено поемане нанася съществени вреди върху централната нервна система ", написа в аргументацията на вносителите.

Членовете на комисията бяха единомислещи, че това продължава да е проблем, защото в актуалната обстановка лицата под 18 години също имат елементарен достъп до " божествен газ ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР