Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейският

...
Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейският
Коментари Харесай

Агрокомисията в ЕП одобри още 70 млн. евро заради чумата по свинете

Комисията по земеделие и развиване на селските региони в Европейският парламент утвърди в сряда предлагането в евробюджета следващата година да бъдат планувани спомагателни 70 милиона евро за битка с африканската чума по свинете в засегнатите от заболяването страни от Евросъюза. Така общата сума в бюджета на Европейски Съюз за 2020 година ще достиген близо 100 млн. лева

Това оповестиха от офиса на евродепутата Иво Христов (Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите), който е съвносител на предлагането дружно с румънския си сътрудник Кармен Аврам. Иво Христов е заместител член на Комисията по земеделие и развиване на селските региони.

Иво Христов и Кармен Аврам направиха две оферти през юли. Едното беше за увеличение с 50 милиона евро на перото " Фонд за незабавни ограничения, свързани със здравето на животните и растенията ". Другото беше за увеличение с 20 милиона евро на перото " Осигуряване на по-висок здравен статус на животните и висока степен на отбрана на животните в Европейски Съюз ".

Идеята на импортираните промени е Фондът за незабавни ограничения да разполага с по-голям финансов запас, който да бъде предоставян на страните членки, а оттова на фермерите за справяне с последствията от африканската чума по свинете.

Второто предложение цели залагането на още 20 милиона евро за изследване и разработка на ваксина против африканската чума по свинете, каквато все още към момента няма. При гласуването в Комисията по земеделие това предложение не бе подкрепено от представителите на Европейската национална партия (ЕНП) - групата, в която членува ГЕРБ, само че макар техният негативен избор, то получи болшинството от гласовете, отбелязва Иво Христов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР